Юрій Вернидуб: Перше коло пройшло не так, як мені хотілося. Вдався лише фінішний спурт

Юрий Вернидуб, фото — fcdynamo.com

Головний тренер Кривбаса Юрій Вернідуб підбив підсумки першої частини сезону.

«Я не можу сказати, що брав гравців «під себе». Цього не було. Був великий список. Але справді тих, кого ми дуже хотіли запросити, не вдалося запросити. Скажу чесно, нам багато хто відмовив. Але хтось нас зрозумів, не побоявся і захотів ризикнути. Наприклад, Капіча та Дібанго я дуже хотів підписати. Вийшло з Волошиним, хоч ми його взяли тільки в оренду. Микитишин ще. Але навіть і вони не одразу вистрілили. Не дивно, адже я не працював із ними довгий час».

«Звичайно, чекав від усіх більшого. Кожен має свою психологію, настрій. Але ще час є. Тільки перше коло позаду. Головне, що хлопці вже розуміють, що хочу від них. Навіть ті матчі, в яких ми поступалися, показували досить пристойну гру. Навіть поступившись Динамо, я отримав насолоду від гри своєї команди».

«Зіграли 15 турів, були добрі матчі, а були й такі, у яких я розчарувався. Особливо перші тури. Дратувало не лише те, що ми не можемо виграти, а й забити м’яч. І це дивно. Адже у нас є два форварди високого рівня: Хобленко і Дебелко. Скажімо, перше коло пройшло не так, як мені хотілося. Вдався лише фінішний спурт наприкінці першого кола. Саме у цей відрізок ми змогли набрати майже максимальну кількість очок та піднятися на восьме місце».

«Будь-який тренер хоче посилення для команди, я – не виняток. Можу лише сказати, як ми працювали на трансферному ринку влітку такого більше не буде. Нам потрібні лише виконавці, які зможуть справді посилити склад. Необхідні якісні футболісти на позицію центрального захисника, нападаючого, крайнього атакуючого. Хотілося б, щоби це був молодий гравець, голодний до футболу».

«На сьогоднішній день поки не бачу вихованців Академії у нашій команді. Хочу уточнити, саме тих хлопців, які б посилили склад. Але я знаю, на жаль, що після початку війни багато наших талановитих юнаків виїхало за кордон. Утворилася невелика порожнеча. Але, потрібен час. Тим більше, президент Кривбасу багато робить для того, щоб у перспективі в головній команді заграли саме криворізькі вихованці».

Кривбас із 18 очками посідає 8-е місце у турнірній таблиці УПЛ. Свій наступний матч команда Юрія Вернидуба зіграє вже у 2023 році проти Колоса у рамках 16-го туру чемпіонату України.